Πως να διαλέξω το σωστό domain name

Πως να διαλέξω το σωστό domain name

[action background_color=’white’ border=’no’ border_color=»]

Πως να διαλέξω το σωστό domain name

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσει κάποιος πριν την δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι να διαλέξει το σωστό domain name.

bigstock-Domain-Names-25569029-e1368129085877

Είναι όμως τόσο εύκολο αυτό;;

Η αλήθεια είναι πως όχι,, η επιλογή domain name είναι ένας πονοκέφαλος αν σκεφτεί κάποιος πόσες επιλογές έχει ανάμεσα σε χιλιάδες λέξεις που μπορεί να σκεφτεί να χρησιμοποιήσει. Για εμάς είναι ακόμα χειρότερο στην Ελλάδα και αυτό ΓΙΑΤΙ :

1)Σκεφτόμαστε να έχουμε ένα domain στα ελληνικά,στα αγγλικά ή greeklish

2)Ποια λέξη να επιλέξουμε,, φυσικά αν κάποιος έχει μια εταιρεία τα πράγματα είναι πιο εύκολα το λογικό είναι να βάλει το όνομα της εταιρείας, αν έχει όμως ένα blog τότε τι γίνεται.

3)Να βάλει ένα domain name που να έχει μέσα κάτι εμπορικό ή όχι;;

4)Τι γίνεται αν ότι domain name έχω σκεφτεί το έχουν προλάβει άλλη;;

5)Τι domain name με τι κατάληξη .com, .gr, .eu, .org, .biz, .com.gr

Γεννιούνται και άλλα ερωτηματικά κ ανησυχίες που είναι δύσκολο να μας κάνουν να αποφασίσουμε γι αυτό παρακάτω θα δώσω μερικούς κανόνες και συμβουλές που θα φανούν χρήσιμοι.

ΚΑΝΟΝΕΣ

1.Επιλέγουμε όσο το δυνατόν μικρότερο domain name oxi ⊗ (souvlatzidikotadekatriaaderfia.com)

ναι √ (ta13aderfia.com) αλλιώς θα είναι δύσκολο κάποιος να το θυμηθεί όταν θέλει να γράψει το domain name.

2. Να περιέχει την λέξη κλειδί δηλαδή αν πουλάς έπιπλα το κατάλληλο domain name να είναι epipla.gr αυτός ο κανόνας ήταν πολύ δυνατός παλιά τώρα έχει χάσει την δύναμή του γιατί αν κάποιος απο μια άλλη εταιρεία φτιάξει ένα blog ή μια σελίδα όπως π.χ. brandname.gr/epipla έχει την ίδια δύναμη στις μηχανές αναζήτησης.

3. Γενικά οι παύλες και οι αριθμοί μπερδεύουν τον κόσμο οπότε δεν συνιστάται εκτός και αν η λέξη κλειδί είναι τόσο εμπορική και έχει που δεν μπορεί να αποφευχθεί η χρησιμοποίηση τους.ΠΧ ναι(10bestpc.com)     οχι (10-best-pc.com) εκτός κ αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

select-great-domain-names-for-local-businesses

<Η λύση για την σωστή επιλογή κατάλληλου domain name είναι >

1.Σε περίπτωση που είναι εταιρεία μπορούμε να  την ονομάσουμε π.χ. etaireia.com ή εταιρεία.gr ή company.com ή company.gr ΠΡΟΣΟΧΗ αν αυτά τα ονόματα είναι κατοχυρωμένα μπορείτε να κάνετε μικρο αλλαγές όπως να ονομάσετε ηεταιρεια.gr ή η-εταιρεία.gr ή mycompany.com ή my-company.gr. Όπως βλέπετε οι μικρο αλλαγές αυτές μπορούν να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουμε κ με τις τροποποιήσεις να βρούμε το σωστό domain name και ας το έχει προλάβει κάποιος άλλος απλά το αλλάζουμε λίγο με βάση την αρχική μας ιδέα.

2.Εφόσον λόγο υψηλού ανταγωνισμού είναι δύσκολη η χρησιμοποίηση κάποιας λέξης στο domain υπάρχει κ η λύση χρησιμοποίησης subdomain εφόσον η εταιρεία hosting το παρέχει είναι μία καλή λύση για ανταγωνιστικά ονόματα που είναι δύσκολο να βρεθούν σε κάθε μία από τις καταλήξεις.

4.Αλλάξτε μία λέξη σκεφτείτε άλλες πχ company.gr ⇒campany.gr ή compuny.gr ή compan.gr ή compani.gr ειδικά το τελευταίο είναι κάτι που μπορεί να το θυμηθεί κάποιος κ ας είναι αλλαγή μιας συχνής λέξης.

3.Αν ακόμα είστε αναποφάσιστοι  ψάξτε κάτι που θα το θυμάται κάποιος  κάντε αναζήτηση στην google για κάτι παρόμοιο που έχετε σκεφτεί ανοίξτε το λεξικό,την εγκυκλοπαίδεια,μυθολογία ένα τραγούδι μία ταινία.

 

Σύνοψη 

Οποιοδήποτε νομίζεται ότι είναι το σωστό domain name για εσάς να το επιλέξετε δεν χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία εφόσον η επιλογή δεν είναι κάτι ακραίο και δεν παραβαίνει κατά πολύ τους κανόνες. Η επιλογή του domain name δεν είναι το πιο σημαντικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Η google προσπαθεί να φέρει ισορροπίες στον διαδικτυακό κόσμο των ιστοσελίδων έτσι ώστε να δίνει ευκαιρίες σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα σωστά πρότυπα, τον σωστό τρόπο γραφής του περιεχομένου που είναι γνωστό πλέον στους web designers.Με λίγα λόγια το domain name φτιάχνεται από την σωστή δουλειά της ιστοσελίδας μας.

[/action]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}