Από που να κατεβάσετε δωρεάν φωτογραφίες για την ιστοσελίδα σας

Από που να κατεβάσετε δωρεάν φωτογραφίες για την ιστοσελίδα σας

[action background_color=» border=’no’ border_color=»]

Από που να κατεβάσετε δωρεάν φωτογραφίες για την ιστοσελίδα σας

 

Λένε μια εικόνα χίλιες λέξεις. Γι αυτό είναι σημαντικό γιατί οι μεγαλύτεροι bloggers δίνουν τόση μεγάλη σημασία στις φωτογραφίες που χρησιμοποιούν για να περάσουν το μήνυμά που θέλουν να περάσουν από το άρθρο τους πιο εύκολα. Συχνά γίνονται ερωτήσεις, που θα βρω δωρεάν καλές φωτογραφίες που να επιτρέπεται η άδεια χρήση τους και εκμετάλλευσή τους για την ιστοσελίδα μου. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές από τις πιο εξαιρετικές πηγές για να βρίσκεται φωτογραφίες που να μπορείτε να τις εκμεταλευτείτε νόμιμα στην ιστοσελίδα σας, έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε το ιστοολόγιό σας να ξεχωρίζει.

Finding royalty free images for WordPress blog posts

1. stock.xchng

stock-xchng free stock photography website

Μας αρέσει το  stock.xchng επειδή έχει μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες που είναι εξαιρετικά κατηγοριοποιημένες. Το να βρεις φωτογραφίες στο stock.xchng είναι εύκολο μπορείς να κοιτάζεις εικόνες απο τις κατηγορίες ή να χρησιμοποιήσεις την λειτουργία αναζήτησης is easy.

Οι περισσότερες εικόνες εδώ είναι αρκετά υψηλής ποιότητας, έτσι μπορείς να της χρησιμοποιήσεις στην ιστοσελίδα σου όπως και στις παρουσιάσεις σου. Μπορείς να βρεις εικόνες οι οποίες να είναι ευρέως  χρησιμοποιημένες και εύκολα αναγνωρίσιμες.

Γεια παράδειγμα εάν ψάξεις για επιχείρηση(business), πολλές εικόνες από αυτές θα εμφανίζονται σε άλλες ιστοσελίδες που έχεις επισκεφτεί. Όμως εάν ψάξεις για πιο συγκεκριμένες λέξεις, θα μπορέσεις μα βρεις εικόνες όπου δεν χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα.

2. Pixabay

Pixabay

Pixabay είναι δημοφιλής προορισμός για να βρεις εικόνες με δικαίωμα άδειας χρήσης. Η ιστοσελίδα προσφέρει μια μεγάλη συλλογή απο εικόνες ταξινομημένες σε κατηγορίες και ετικέτες(tags).

Η ιστοσελίδα έχει μία εξελιγμένη λειτουργία αναζήτησης η οποία επιτρέπει να περιορίζεις  τον χρόνο αναζήτησής σου. The website has an advanced search feature which allows you to narrow down your search. Μπορείς να αναζητήσεις μέσο γνωστών χρωμάτων τις φωτογραφίες σου.

3. Unsplash

Unsplash

Ένας γνωστός προορισμός για εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες και με άδεια χρήσης τους δημόσια είναι το Unsplash ανεβάζει 10 εικόνες κάθε 10 μέρες.

Unsplash έχει αρκετά καλές λειτουργίες αναζήτησης, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρει συγκεκριμένες εικόνες που ταιριάζουν με θέματα όπως η φύση, το γραφείο,η δουλειά, ο ουρανός κτλπ.

Η ιστοσελίδα προσφέρει επίσης μία Google Chrome επέκταση η οποία δείχνει τυχαίες εικόνες στο φόντο όταν ανοίγεις μια νέα καρτέλα. Μπορείς τότε να κατεβάσεις αυτή την φωτογραφία στον υπολογιστή σου.

4. Photo Pin

Photopin uses flickr API to help bloggers find creative commons licensed photographs

Photo Pin βοηθάει τους bloggers να βρουν φωτογραφίες για να τις χρησιμοποιήσουν στις δημοσιεύσεις τους και στα άρθρα τους. Χρησιμοποιείται το Flickr API για να ψάχνει παρόμοιες δημιουργίες με άδεια χρήσης.

5. Public Domain Pictures

Public Domain Pictures

Το Public Domain Pictures έχει ένα μεγάλο αριθμό από νόμιμες δωρεάν εικόνες και φωτογραφίες.  Μπορείς να τις βρεις χρησιμοποιώντας την λειτουργία αναζήτησης ή να περιηγηθείς μέσο των κατηγοριών.

6. New Old Stock

New Old Stock

Αυτό το πανέμορφο website περιέχει vintage(παλαιωμένες) φωτογραφίες που είναι τώρα νόμιμες για δημόσια χρήση. Οι φωτογραφίες έχουν μοναδικό ενδιαφέρον καθώς δίνουν μια όψη του παρελθόντος.  photographs that are now in public domain.

7. Pickup Image

Pickup Image

Pickup Image προσφέρει μια μεγάλη συλλογή από δωρεάν νόμιμες φωτογραφίες για χρήση. Η ιστοσελίδα προσφέρει μια εύκολη λειτουργία αναζήτησης. Οι εικόνες είναι ταξινομημένες σε κατηγορίες και ετικέτες για ευκολότερη περιήγηση.

8. Public Domain Archive

Public Domain Archive

Το Public Domain Archive προσφέρει υψηλής ποιότητας δωρεάν προς χρήση εικόνων. Η ιστοσελίδα προσφέρει μοντέρνες και vintage φωτογραφίες. Μπορείς να περιηγηθείς στις εικόνες χρησιμοποιώντας τις κατηγορίες ή την λειτουργία αναζήτησης.

9. SplitShire

SplitShire

Το SplitShire είναι μια συλλογήαπό φωτογραφίες από τον  Daniel Nanescu διατίθενται με την άδεια προς χρήση. Μπορείτε να περιηγηθείτε χρησιμοποιώντας φίλτρα ετικέτες, ή να δείτε εικόνες σε μωσαϊκή προβολή. Νέες φωτογραφίες ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα καθημερινά.

10. LibreShot

LibreShot

11. Skitterphoto

Skitterphoto

Skitterphoto προσφέρει υψηλής ευκρίνειας νόμιμες προς χρήση δωρεάν φωτογραφίες. Όλες οι εικόνες στην ιστοσελίδα είναι ανεβασμένες απο φωτογράφους που ανήκουν στην εταιρία έτσι μπορείς να βρεις λιγότερες χρησιμοποιημένες ή και μοναδικές εικόνες.

12. Stocksnap.io

Stocksnap.io

Στο Stocksnap.io σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις δωρεάν προς χρήση φωτογραφίες, μπορείς να περιηγηθείς μέσο των κατηγοριών ή την μηχανή αναζήτησης.

13. WikiMedia Commons

Wikimedia Foundation, μεγάλη συλλογή απο εικόνες, ήχο, βίντεο τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν. Προσοχή όμως υπάρχουν και κάποιες τις οποίες δεν επιτρέπεται να τις χρησιμοποιήσετε γι αυτο να είστε προσεχτικοί στην άδεια χρήσης των εικόνων.

14. PDPics

PDPics

Το PDPics σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις δωρεάν προς χρήση φωτογραφίες, μπορείς να περιηγηθείς μέσο των κατηγοριών ή την μηχανή αναζήτησης.

15. ShutterStock

Shutterstock

Το Shutterstock δεν είναι δωρεάν, αλλά σίγουρα αξίζει να το αναφέρουμε εδώ. Υπάρχουν βιβλιοθήκες απο φωτογραφίες  και εικονογραφήσεις που είναι απλά εκπληκτικά.

[/action]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}