Διαφήμιση Social Media

Δεν είναι μυστικό ότι η ψηφιακή διαφήμιση έχει γίνει ένα βασικό μέρος των περισσότερων εκστρατειών μάρκετινγκ. Τα έξοδα διαφήμισης μέσω διαδικτύου ξεπέρασαν τις δαπάνες διαφήμισης εφημερίδων το 2013 και το eMarketer προβλέπει ότι θα ξεπεράσει τις δαπάνες τηλεοπτικών διαφημίσεων για πρώτη φορά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι αριθμοί είναι τεράστιοι: το προβλεπόμενο ποσό των 72,09 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δαπανάται για ψηφιακές διαφημίσεις μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2016, αριθμός που αναμένεται να ανέλθει σε περισσότερα από 82 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος και πάνω από 113 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020.

Πιθανώς δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Facebook είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ψηφιακή διαφήμιση, υποδεικνύοντας ότι η διαφήμιση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης είναι μπροστά και στο επίκεντρο του ψηφιακού διαφημιστικού κόσμου. Στην πραγματικότητα, το Facebook πλήττει όλες τις άλλες ψηφιακές ιδιότητες έξω από το νερό όταν πρόκειται για δαπάνες διαφημίσεων προβολής, καλύπτοντας το 35,4% των συνολικών διαφημιστικών δαπανών στις ΗΠΑ – ένα επιβλητικό ποσό 11,93 δισ. Δολαρίων (για δεύτερη θέση η Google θα πάρει μόλις 4,79 δισ. Δολάρια).

Και αυτό είναι απλά προβολή διαφημίσεων. Τα συνολικά έσοδα από κοινωνικές διαφημίσεις του Facebook ήταν πάνω από 6,8 δισ. Δολάρια μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2016 . Αλλά τα άλλα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι τίποτα για να φτερνίσουν, με το Twitter να φέρει 545 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά έσοδα κοινωνικών μέσων κατά την ίδια περίοδο. Η Snapchat θα πουλήσει 367 εκατομμύρια δολάρια σε κοινωνικές διαφημίσεις το 2016, αφού ξεκίνησε την πλατφόρμα διαφημίσεων μόλις πριν από ένα χρόνο. Οι συνολικές δαπάνες κοινωνικών διαφημίσεων το 2016 αναμένεται να φθάσουν τα 32,97 δισ . Δολάρια . Μέχρι το 2018, μόνο το Facebook θα ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό .

Με βάση τις στατιστικές διαφημίσεων κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, είναι σαφές ότι οι ανταγωνιστές σας επενδύουν σε πλατφόρμες κοινωνικής διαφήμισης. Όσον αφορά την απόδοση επένδυσης (ROI), πάνω από το 95% των διαχειριστών κοινωνικών μέσων ενημέρωσης λένε ότι το Facebook προσφέρει την καλύτερη απόδοση , ακολουθούμενη από το Twitter και το Instagram.

Διαφήμιση κοινωνικών μέσων: Ο πλήρης οδηγός Ιστολόγιο Hootsuite
Εικόνα μέσω eMarketer

Με τόσες πολλές επιλογές, μπορεί να είναι μια πρόκληση για την ανάπτυξη μιας στρατηγικής διαφήμισης κοινωνικών μέσων που λειτουργεί για τη μοναδική σας επιχείρηση. Στον οδηγό διαφήμισης κοινωνικών μέσων αυτού του αρχάριου, ανακαλύπτουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εκκίνηση μιας κοινωνικής διαφημιστικής καμπάνιας, και στη συνέχεια θα σας δώσουμε τις ιδιαιτέρως λεπτομερείς λεπτομέρειες σχετικά με το πώς και γιατί να δημιουργήσετε διαφημίσεις σε έξι από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.

 

Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για να επενδύσετε τα χρήματα διαφημίσεων σας τώρα.

  1. Facebook.
  2. Instagram.
  3. Twitter.
  4. Pinterest.
  5. LinkedIn.
  6. Snapchat.